Ujhelyi Alapítvány

Az Ujhelyi Alapítvány munkáját 1994-ben kezdte meg. Fő célja az volt, hogy az Ujhelyi Imre Szakközépiskolában középiskolai és szakiskolai képzésben résztvevő, rászoruló illetve tehetséges diákok tanulmányi munkáját, szakmai képzését, szabadidős tevékenységeit anyagilag támogassa.

A 2007-ben újragondolásra került az eredeti célmeghatározás. Még hangsúlyosabbá vált az iskolánkban eredményesen működő önképző körök (néptánc csoport, kollégiumi és iskolai szakkörök, sportkörök), és a tehetséges, de szociálisan rászoruló diákjaink támogatása. Az alapítvány jelenlegi feladatai három fő terület köré csoportosulnak: a tanulók kulturális tevékenységének támogatása, az oktatási folyamatok anyagi segítése, szociális tevékenység.

Az alapítvány támogatásával a 2000-es évek második felében jelentős fejlődésen ment keresztül és megújult iskolánk néptánccsoportja. Pályázati pénzből a meglévő kékfestő öltözékhez 6 sárközi népviseletes (női és férfi egyaránt) teljes öltözék került beszerzésre. A néptánccsoport az alapítvány támogatásával különböző rangos rendezvényeken képviselte iskolánkat. Külön kiemelném a Duna TV szervezésében Szentlőrincen tartott Nótaéneklési verseny országos döntőjét, melyen néptánccsoportunk fellépő vendég volt. Az évek során iskolánk nemzetközi cserekapcsolatainak keretén belül (Horvátország, Ausztria, Franciaország) néptáncosaink színvonalas repertoárral népszerűsítették a magyar kultúrát. A csoport állandó résztvevője az IFI pont, valamint Szentlőrinc város rendezvényeinek. Az Ujhelyi alapítvány felkarolta a néptánccsoport anyagi támogatását, mely általában az útiköltségek térítését, a néptánccsoport utaztatását, az elkopott viseletek javítási és pótlási költségeit jelenti. Az elmúlt évek során a néptánccsoport igazi közösséggé nőtte ki magát.

Alapítványunk felvállalta továbbá, hogy diákjaink ECDL vizsgaköltségének 50%-át modulonként kifizeti. Szintén alapítványunk támogatja a Curie Emlékversenyen indulók nevezési díjának kifizetését.
Nyelvvizsgázó diákjaink részére a sikeres középfokú (B2) nyelvvizsga befizetett díjának felét utólag megtérítjük.

Alapítványunk fő bevételi forrása az adó 1%-os befizetéseiből származik.

Adószámunk: 19031123-1-02
A kedvezményezett neve: Ujhelyi Alapítvány

Eddigi felajánlásaikat köszönjük, és várjuk további támogatásukat.

Az Alapítvány galériája itt elérhető.